354097736991500

Fejfájás ambulancia

A fejfájás korunk népbetegsége, nagyon sok embert érint, egyes adatok szerint a lakosság 90%-ának van esetenkénti fejfájása.

A fejfájás kivizsgálásánál nagyon fontos a részletes anamnézis felvétele, a beteg részletes neurológiai vizsgálata.

Nagyon fontos, hogy hova lokalizálódik a fejfájás, hová sugárzik, mély vagy felületes fájdalomról van-e szó, folyamatosan vagy periodikusan jelentkezik, mikor kezdődött, milyen gyakori, milyen erősségű, mennyi ideig tart, mi váltja ki, mi mérsékli a fájdalmat, vannak-e egyéb tünetek mellette, mi enyhíti vagy szünteti meg, gyógyszerekre hogy reagál.

A fejfájások között elsődleges (önálló), másodlagos (tüneti) és egyéb fejfájásokat különböztetünk meg. Az elsődleges fejfájások közé a migrén és variánsai, a tensios fejfájás és a cluster fejfájás tartozik. A másodlagos fejfájások közé a szervi betegségek kísérőjeként megjelenő fejfájásokat soroljuk.

A fejfájás kivizsgálásához természetesen a vizsgáló orvos döntése alapján szükség lehet agyi képalkotó vizsgálatra, koponya CT vagy MR vizsgálatra, a kivizsgálás részét képezheti szemészeti, fül-orr-gégészeti, fogászati vizsgálat, szükség lehet belgyógyászati kivizsgálásra, vérvételre, nyaki gerinc felvételre, EEG, carotis duplex vizsgálatokra.

A részletes anamnaesis és a vizsgálatok eredményének függvényében állítjuk be a gyógyszeres kezelést.

Dr. Horváth Rita

Neurológia, Stroke Prevenciós Ambulancia és Fejfájás Ambulancia Fehérvári út 82., PMC Hotel Helia

Elérhető a következő rendelőben:
Buda
Foglaljon időpontot!

Válasszon időpontot!
Üzenet:
Elfogadom: