354097736991500

Általános sebészet

Az általános- vagy hasi sebészet fogalomkörébe nagyon sok betegség tartozik. Ezen betegségek sokszor nagyon színes tünettannal jelentkeznek az érintett betegnél.

Mint a legtöbb betegségnél (pl. belgyógyászati, kardiológiai…), úgy a sebészeti kórképeknél is igaz, hogy minél korábban ismerjük fel a bajt, annál könnyebb a végleges kezelésük illetve a gyors szövődménymentes megoldásuk.

Vannak olyan állapotok, amelyeknél ha nem időben ismerjük fel a bajt, már nem is lehet vagy nem teljes mértékben lehet segíteni.

Ezért klinikánkon a teljes orvos csapat arra törekszik, hogy minél hamarabb felismerje a betegségek jelenlétét akkor is, ha ezen állapotok esetleg még panaszokkal nem is járnak (szűrés).

Az Orvosi Centrumban Sérvsebészeti -, Proktológiai és Általános Sebészeti szakrendelés zajlik.

A sebészet tárgykörébe tartozik a hasfal és a hasüreg szinte minden szervének megbetegedése. Sok hasüregi betegség gyógyítható konzervatív, vagyis nem sebészeti módszerrel (például gyomorfekély), de ha ez sikertelen, vagy eleve a sebészet biztosítja a végleges vagy egyetlen megoldást, akkor műtéthez kell folyamodnunk (pl. sérv, epekő). A potenciális lehetőségekről az érintett pácienst tájékoztatjuk, és közös egyetértésben döntünk a műtét mibenlétéről (pl. laparoscopia, sérvhálók).

A sebészet foglalkozik a pajzsmirigy és az emlő betegségeinek műtéteivel, csakúgy mint a keringési rendszer állapotrendezésével (visszérműtét, artériás rekonstrukciók) is. Így csak biztatni tudjuk, hogy forduljon hozzánk bizalommal, hogy segíthessünk a diagnosztikában esetleges sebészeti megoldásban.

Dr. Czeller Dániel

Sebész Savoya Park

Dr. Szijártó Attila

Sebészet és Sérv ambulancia

Dr. Regőczi Tamás

Aranyér ambulancia, Plasztikai sebészet, Sebészet és Sérv Ambulancia Fehérvári út 82., Savoya Park

Elérhető a következő rendelőben:
Buda
Foglaljon időpontot!

Válasszon időpontot!
Üzenet:
Elfogadom: