354097736991500

Általános sebészet

Az általános- vagy hasi sebészet fogalomkörébe nagyon sok betegség tartozik. Ezen betegségek sokszor nagyon színes tünettannal jelentkeznek az érintett betegnél.

Mint a legtöbb betegségnél (pl. belgyógyászati, kardiológiai…), úgy a sebészeti kórképeknél is igaz, hogy minél korábban ismerjük fel a bajt, annál könnyebb a végleges kezelésük illetve a gyors szövődménymentes megoldásuk.

Vannak olyan állapotok, amelyeknél ha nem időben ismerjük fel a bajt, már nem is lehet vagy nem teljes mértékben lehet segíteni.

Ezért klinikánkon a teljes orvos csapat arra törekszik, hogy minél hamarabb felismerje a betegségek jelenlétét akkor is, ha ezen állapotok esetleg még panaszokkal nem is járnak (szűrés).

Az Orvosi Centrumban Sérvsebészeti -, Proktológiai és Általános Sebészeti szakrendelés zajlik.

A sebészet tárgykörébe tartozik a hasfal és a hasüreg szinte minden szervének megbetegedése. Sok hasüregi betegség gyógyítható konzervatív, vagyis nem sebészeti módszerrel (például gyomorfekély), de ha ez sikertelen, vagy eleve a sebészet biztosítja a végleges vagy egyetlen megoldást, akkor műtéthez kell folyamodnunk (pl. sérv, epekő). A potenciális lehetőségekről az érintett pácienst tájékoztatjuk, és közös egyetértésben döntünk a műtét mibenlétéről (pl. laparoscopia, sérvhálók).

A sebészet foglalkozik a pajzsmirigy és az emlő betegségeinek műtéteivel, csakúgy mint a keringési rendszer állapotrendezésével (visszérműtét, artériás rekonstrukciók) is. Így csak biztatni tudjuk, hogy forduljon hozzánk bizalommal, hogy segíthessünk a diagnosztikában esetleges sebészeti megoldásban.

Dr. Szijártó Attila

Sebészet és Sérv ambulancia

Dr. Regőczi Tamás

Aranyér ambulancia, Plasztikai sebészet, Sebészet és Sérv Ambulancia Fehérvári út 82.

Elérhető a következő rendelőben:
Buda
Foglaljon időpontot!

Válasszon időpontot!
Üzenet:
Elfogadom: