354097736991500

Gasztroenterológiai szűrés

Rendelésünkről bővebben a következő honlapon olvashatnak:

http://www.a1endoszkopia.hu

 

Szűrési vizsgálat során a gasztroenterológus szakorvosunk az emésztőrendszer – szájüreg, nyelőcső, gyomor, vékonybél, vastagbél, hasnyálmirigy, máj és epe – betegségeit vizsgálja részletes kikérdezés (anamnézis) után általános fizikai vizsgálattal. A gasztroenterológusunkat keressék fel bármilyen emésztéssel vagy emésztőszervekkel kapcsolatos panasz esetén. Ezek lehetnek enyhék vagy enyhének tűnő panaszok (gyomorégés, puffadás, hasmenés, székrekedés, enyhe hasi fájdalom, fokozott bélkorgás, rossz szájszag, étkezés utáni teltségérzés), vagy súlyosabb tünetek (akaratunktól független fogyás, nyelési zavar, hányás, erős hasi fájdalom, fekete vagy véres széklet, vashiányos vérszegénység, nem fertőző eredetű sárgaság, emésztőszervi panaszokhoz társuló láz). A betegségek felismerésében, pontos diagnózisában a gasztroenterológus többféle lehetőséggel rendelkezik.

További vizsgálati módszerek: a vér-, vizelet- és széklet laboratóriumi vizsgálata, a hasi ultrahang vizsgálat, a felső- és alsó tápcsatorna, illetve az epeút-hasnyálmirigy rendszer endoszkópos, tükrözéses vizsgálata, a hagyományos röntgen vizsgálatok, a CT és MR vizsgálatok, a kilégzéses vizsgálatok. A vizsgálatok zöme teljesen fájdalmatlan, legfeljebb kellemetlen érzéssel járó beavatkozásoknak mondhatók.

Ellátásunkban kiemelt hangsúlyt fektetünk a betegség megelőzésére és a szűrésre, mellyel a világ élvonalában lévő országok gyakorlatát követjük. Kiemelt hangsúlyt képvisel a vastagbélrák-szűrés, amely ma hazánkban a daganatos halálozás egyik leggyakoribb oka. Idejében felfedezve és kezelve jó eséllyel gyógyítható, kiváltképpen, ha még rákmegelőző állapotban derül fény az elváltozásra.

Forduljon bizalommal szakorvosunkhoz!

Rendelésünkről bővebben a következő honlapon olvashatnak:

http://www.a1endoszkopia.hu

Dr. Fülöp Zsolt

Gasztroenterológia

Dr. Orentsák Áron

Gasztroenterológia

Dr. Bacher-Takács Tímea

Gasztroenterológia

Dr. Balgha Valéria

Gasztroenterológia

Dr. Kőmíves Csilla

Gasztroenterológia

Dr. Koncz Zsuzsa

Gasztroenterológia

Foglaljon időpontot!

Válasszon időpontot!
Üzenet:
Elfogadom: