354097736991500

Nőgyógyászati magánrendelés

Nőgyógyászati vizsgálatok

A rendszeres nőgyógyászati vizsgálat elengedhetetlen, hiszen a szűrővizsgálattal időben kideríthető és jól kezelhető a rosszindulatú méhnyakrák, valamint az egyszerű vizsgálattal kideríthetőek az egyéb nőgyógyászati betegségek. Több olyan elváltozás és fertőzés van, amelyek nem feltétlenül okoznak tüneteket.

 

Mivel ezek a lappangó problémák akár éveken át is észrevétlenek maradhatnak, komoly következményekkel járva akár meddőséghez, daganatos betegséghez vezethetnek. A fertőzésveszély nem zárható ki a legkörültekintőbb életforma mellett sem. A hüvelyben és annak környékén normálisan is megtalálható mikroorganizmusok kóros elszaporodása is elég lehet ahhoz, hogy gyulladást okozzon. A panasszal érkező nők nagy százaléka pedig valamilyen nőgyógyászati gyulladás miatt keresi fel orvosát.

 

A nők anatómiai-élettani okokból hajlamosak az alsó húgyutak és a nemi szervek fertőződésére. Ehhez járul a műszálas ruházat, antibiotikum használat, lúgos tisztálkodó szerek, a szexualitás okozta kockázatnövekedés. Hasonlóan gyakori panaszok a görcsös, alhasi fájdalmak, amelyek hátterében állhat akár krónikus gyulladás vagy ciszta.

A nőgyógyászati vizsgálat a páciens megismerésével kezdődik. A tünetek, panaszok és a korábbi betegségi előzmények feltárása mellett a beszélgetésnek feszültségoldó hatása is van. A vizsgálati eredményekre és a páciens állapotára támaszkodva határozzuk meg az alkalmazható kezelési módokat, tájékoztatjuk a tervezett műtétről, a lehetséges szövődményekről, az otthoni ápolási teendőkről, a gyógyulás szakaszairól.

 

Minden olyan információt rendelkezésre bocsátunk, amely a beteg számára szükséges annak eldöntéséhez, hogy milyen kezelési módot, illetve műtétet válasszon. A nőgyógyászati beavatkozások a testi panaszokon túl gyakran lelki problémákat is okoznak. Fiatalabb korban gyakori probléma lehet a havi vérzés rendellenességei (pl. cikluszavarok, fájdalmas menzesz), később a nem kívánt terhesség, a teherbeesés és a terhesség megtartásának problémái; idősebb korban pedig vizelettartási zavarok vagy a menopauza okozta tünetek. Tinédzser ambulanciánk ebben is segíti pácienseinket.

Nőgyógyászati szűrővizsgálatok tartalma:

  • Nőgyógyászati alapvizsgálat: tapintásos ellenőrzés Kolposzkópos méhszájszűrés
  • Méhnyakrák-szűrés (citológia)
  • Szükség, illetve kérés esetén: ultrahangos petefészek-szűrés
  • Szükség esetén HPV, chlamydia szűrés
  • Emlőszűrés

Tevékenységeink:

Teljes körű terhesgondozás (a terhesség észlelésétől kezdve a szülésig)

A terhesgondozás magában foglalja a szülészet-nőgyógyászati szakmai protokoll által meghatározott ultrahang, labor és manuális vizsgálatok elvégzését, amelyekkel a várandós kismama és magzatának életfunkcióit követjük nyomon.

A tanácsadáson való részvétel segítséget nyújt a megváltozott életfunkciókból eredő életmódváltozás okozta nehézségek leküzdését. Ami kiterjed többek között: a táplálkozásra, sportra és a szexuális életre. Tájékoztatást kap a leendő kismama, hogy hogyan tud minél könnyebben felkészülni a szülés folyamatára, hogyan tudja könnyebbé tenni a terhességi hónapokat, melyek alatt tudatossá válik benne, hogy egy új életet fog a világra hozni.

A terhesgondozás alatt természetesen sok kérdés merül fel (például a papás-szülés körül), amire igyekszem kielégítő és megnyugtató választ adni. Az előzetes szülőszobai látogatást nagyon fontosnak tartom, valamint azt, hogy mások is elmondják véleményüket, hogy mi fog történni bent a kórházban (szülésznő, gyermekorvos, aneszteziológus orvos). A terhes gondozásunk lényege, hogy a kismama ne féljen a szüléstől, hanem már ismert kórházi környezetben mind fizikálisan, mind pszichésen felkészülve várja magzatának világra jövetelét. A modern műszerekkel ellátott intézményünkben (nyugodt körülmények között), ehhez kívánok segítséget nyújtani.

Teljes körű nőgyógyászati kivizsgálás, méhnyakrák szűrés

A méhszáj állapotának megítélése videokolposzkóp segítségével (itt a páciens is láthatja egy monitoron keresztül, amit idáig csak az orvos láthatott hagyományos eszközöket használva.)

Alhasi panaszok esetén korszerű ultrahang készülékek állnak rendelkezésünkre a diagnózis felállításához. A gépek hasi és hüvelyi vizsgálófejjel is használhatóak.

Bármilyen nőgyógyászati panasszal jelentkező betegeinket kivizsgáljuk és felvilágosítjuk a betegség eredetéről. Pontosan megállapított diagnózis esetén terápiás tanácsokkal látjuk el.

Továbbiak:

  • változókori panaszok
  • fogamzásgátlási tanácsadás
  • tájékoztatás olyan tünetmentes páciensek számára, akik valamilyen betegségről, gyógyszerről érdeklődnek, illetve többet szeretnének tudni róla.

Minden esetben felhívjuk a pácienseink figyelmét a megelőzésre, a prevenció fontosságára.
Bármilyen szülészeti, nőgyógyászati megbetegedéssel és tünettel kapcsolatban bátran forduljanak hozzánk!

Forduljon szakorvosainkhoz bizalommal!

Dr. Horváth Szilárd

Nőgyógyászat Savoya Park

Dr. Demjén László

Nőgyógyászat, Gyermek nőgyógyászat PMC Hotel Helia

Dr. Szabó István

Nőgyógyászat, Gyermek nőgyógyászat PMC Hotel Helia

Dr. Laky Ilona Marcella

Nőgyógyászat Savoya Park

Dr. Tóth-Pál Ernő

Nőgyógyászat Fehérvári út 82.

Dr. Rákosi Miklós

Nőgyógyászat Fehérvári út 89-95.

Dr. Melczer Zsolt PhD

Nőgyógyászat Fehérvári út 82.

Dr. Varga Anikó

Nőgyógyászat Fehérvári út 89-95.

Dr. Jeney Krisztina

Nőgyógyászat Fehérvári út 82.

Dr. Hruby Ervin PhD

Nőgyógyászat Fehérvári út 82.

Elérhető a következő rendelőkben:
BudaPest
Foglaljon időpontot!

Válasszon időpontot!
Üzenet:
Elfogadom: