354097736991500

Széchenyi Terv 2020

a projekthez kapcsolódóan:

a kedvezményezett neve: Dr. Torzsa Péter Orvosi Szolgáltató, Oktató és Kereskedelmi Betéti Társaság

a projekt címe: Gyakornokok foglalkoztatása a Dr. Torzsa Péter Bt.-nél

a szerződött támogatás összege: 9 904 800Ft

a támogatás mértéke (%-ban): 80%

a projekt tartalmának bemutatása:

A dr. Torzsa Péter Bt. 2000.11.09-én alapítottuk, tevékenységünk szerint teljeskörű egészségügyi szolgáltatást nyújtunk magánorvosi rendelőinkben. magánorvosi centrumunkban magas színvonalú egészségügyi ellátásban részesítjük pácienseinket, mindezt elegáns környezetben, a legmodernebb vizsgálati berendezésekkel. A kivizsgálás és kezelés minden esetben a legújabb nemzetközi sztenderdek alapján történik.

Projektünk keretében 3 fő gyakornokot alkalmaznánk, akik közül ketten szakmai (általános egészségügyi) asszisztenciát látnának el, egy fő pedig pénzügyi asszisztensi pozícióban dolgozna. Az egészségügyi asszisztensek feladatkörébe tartozik majd a pályázat keretében vásárolt ultrahang berendezés melletti szakasszisztencia biztosítása, illetve a betegek vizsgálatra történő felkészítése. Pénzügyi asszisztensünk feladatkörébe tartozik a számla előkészítés, könyvelői anyagok előkészítése, irattározás, bankszámlaműveletek felügyelete, hitelműveletek ügyintézése, kimutatások készítése, stb.

Projektünk keretében a gyakornokok alkalmazásával egyben lehetőségünk nyílik szolgáltatásainkat bővíteni a foglalkozás egészségügyi vizsgálatok területén. Nagy igény és érthető szükséglet mutatkozik a vállalkozói szférából a megbízó székhelyén/telephelyén elvégzett foglalkozás egészségügyi vizsgálatára, különös tekintettel azokra a beavatkozásokra, amelyek kapcsán az orvosi rendelőben való megjelenés eddig elkerülhetetlen volt. Ilyen például a vérvétel, védőoltás, ultrahang vizsgálat, amelyek kapcsán az eszközparkunk helyhez kötött minket.

A pályázat során beszerezni tervezett eszköz ezt a szolgáltatási hiányt pótolja. A pályázat keretében egy mobil ultrahang készüléket tervezünk beszerezni, amely alkalmas a helyhez kötött vizsgálatok kiváltására. A készülékhez tartozik egy hasi és egy lineáris ultrahang fej, amely teljeskörű vizsgálatot tesz lehetővé. A gép adatfeldolgozási sebessége gyorsabb és pontosabb, mint más, helyhez kötött készülékeké, gyors képfrissítési frekvenciával és kiváló képfelbontással rendelkezik.

A mobil ultrahang eszközzel megjelenhetünk a megbízó székhelyén vagy telephelyén és helyben elvégezhetjük az összes szükséges foglalkozás egészségügyi vizsgálatot anélkül, hogy a munkavállalóknak ki kéne mozdulniuk. Gyakornokaink felvételével a munkaerőhiány akadálya is megszűnik, mert jelenleg nincs kapacitásunk arra, hogy az orvos mellett a szükséges asszisztenciát is biztosítani tudjuk a vizsgálatok helyszínén. Jelenlegi asszisztensi gárdánk arra elég, hogy rendelőinkben fogadja és kezelje a pácienseket, őket nem tudjuk nélkülözni.

Egészségügyi asszisztenseink ehhez a géphez nyújtanak majd szakasszisztenciát, munkafeltételeik kialakítása a gép beszerzése nélkül okafogyottá válik, hiszen kifejezetten a gép működtetéséhez, a hozzá kapcsolódó vizsgálatok asszisztenciájához keresünk gyakornokokat. Gyakornokaink szakmai ismeretei annak ellenére, hogy ezt a gépet tanulják meg kezelni, illetve ehhez nyújtanak szakasszisztenciát, valamennyi ultrahanggal kapcsolatos képalkotó működtetésében jártasságot szereznek, mert az ultrahang vizsgálat elve nem változik, csak az alkalmazott eszköz. Ez a tapasztalat kizárólag akkor szerezhető meg, ha az asszisztens a gyakorlatban tanul, iskolai rendszerben nem elsajátítható ez a tudás, így munkaerőpiaci kilátásaik nagyban javulnak a tapasztalatszerzés által.

Pénzügyi asszisztensünk munkatapasztalattal még nem endelkezik, csak középfokú pénzügyi asszisztensi végzettséggel, jártas lesz a gyors, hatékony munkavégzésben, a gyakorlatban sajátíthatja el az összes pénzügyi terület működését. A foglalkoztatásához szükséges valamennyi eszközzel rendelkezünk, azok beszerzésére a pályázat keretében nincs szükség.

Úgy érezzük, a projekt minden eleme együttműködik, hiszen a gép beszerzése nélkül nem lenne értelme alkalmazni egészségügyi asszisztenseinket, a gyakornokok alkalmazása nélkül viszont felesleges lenne a gépbeszerzés, mert annak használatához nem elegendő jelenlegi kapacitásunk.

Gyakornokainkat 9 hónapon keresztül támogatott módon, 4,5 hónapon keresztül a továbbfoglalkoztatás keretében, reményeink szerint pedig ezt követően hosszú távon is alkalmazhatjuk. Ha gyakornokaink közül valaki úgy dönt, hogy nem szeretne hosszú távon velünk dolgozni, akkor is jelentős, bármely egészségügyi intézményben használható tapasztalatra tesz szert.

Az vállalati kapcsolattartó Bodó Margit lesz, akinek 12 év szakmai tapasztalata van, immár 4 éve dolgozik intézmnyünkben, mint vezető asszisztens. Mindhárom gyakornokunk mentorálását ellátja a projekt megvalósítása során. Középfokú végzettsége alapján ápoló, intenzív szakápoló és sterilizáló. 2008.08.01-2017.06.01-ig helyettes vezető asszisztensként, 2017.06.05 óta nálunk vezető asszisztensként dolgozik, így vezető asszisztensi tapasztalattal rendelkezik, több kezdő ápoló lett kiváló szakápoló a kezei között.

a projekt befejezési dátuma: 2023.06.30.

projekt azonosító száma: VEKOP-8.3.2-18-2018-00143