354097736991500

Sérv Ambulancia

Sérvnek (hernia) általában a hasfal rétegei között előtüremkedő hasi szerveket, elsősorban a beleket, bélzsírt (csepleszt) tartalmazó hashártyatasakot nevezzük.

A sérvek rendszerint a hasfal leggyengébb, a hasüregi nyomásnak legkevésbé ellenálló pontjain alakulnak ki.

Férfiaknál a legesélyesebb a lágyékcsatorna, melyen keresztül a herékhez futó erek, idegek és egyéb képletek lépnek ki a hasüregből. Ezen a nyíláson keresztül kesztyűujjszerűen türemkedik be a hashártya vékony lemeze. Ezt a tasakot hívjuk sérvtömlőnek, a hasfalon kialakult nyílást sérvkapunak, a tömlőbe kerülő szerveket pedig sérvtartalomnak.

A lágyéksérvek mellett gyakran alakul még ki sérv a korábbi műtéti hegben (hegsérv), a köldökben (umbilicalis sérv), a köldök és a szegycsont között területen (epigastrialis sérv), ill. főleg nőknél combhajlatban (femoralis sérv).

Ennek eldöntése orvosi feladat!

Ezért hoztunk létre egy szakorvosi sérvambulanciát, ahol megítéljük a sérv meglétét, a sérv súlyosságát, ill. azzal kapcsolatos összes tényezőt.

Fontos kideríteni:

  • a kialakulás okát, pl. veleszületett vagy szerzett,
  • a fokozatát, súlyosságát
  • a lefolyását,
  • a szövődmények meglétét, ill. esetleges kialakulásának esélyét, illetve
  • a kezelés típusát.

Legtöbbször a sérveket sebészeti módszerekkel tudjuk gyógyítani. Ezeket a sebészeti kezelési módszereket is részletesen elmagyarázzuk a beteggel való találkozáskor.

A sebészeti módszerek között léteznek nyitott (hagyományos) és laparoscopos technikák. Az elsőnél a sérvet kívülről keressük fel, majd látjuk el, míg a laparoscopos technikával a hasüreg felől dolgozunk a sérven és oldjuk meg azt a kamerás rendszert felhasználva.

Manapság a sérvsebészet minimális rizikóval és szövődménnyel járó terület, így a betegek gyorsan és problémamentesen regenerálódnak a műtétből.

Elérhető a következő rendelőben:
Buda
Foglaljon időpontot!

Válasszon időpontot!
Üzenet:
Elfogadom:

Dr. Szijártó Attila

Sebészet és Sérv ambulancia

Dr. Regőczi Tamás

Aranyér ambulancia, Plasztikai sebészet, Sebészet és Sérv Ambulancia Fehérvári út 82., Savoya Park