354097736991500

Gyermekgyógyászati ellátások

A gyermekgyógyászat a gyermekek betegségeire specializálódott orvostudományi szakág, mely az újszülött kortól a felnőtté válásig foglalkozik a gyermekkor összes megbetegedésével, azok felismerésével, kezelésével és megelőzésével. Noha a gyermekek általában életmódjuknak köszönhetően egészségesebbek a felnőtteknél, szervezetük mégis sérülékenyebb, számos vírus, fertőzés, illetve balesetből származó sérülés leselkedik rájuk.

A csecsemő- és gyermekgyógyászat feladata egyrészt ezeknek az akut vagy krónikus problémáknak a kivizsgálása, kezelése és gondozása, másrészt a felnőttkorban megjelenő, de már a gyermekévek során elinduló kórállapotok diagnosztizálása, követése és kezelése is.

A vizsgálat első lépése a részletes anamnézis felvétel, melynek során a szakorvos megismeri és rögzíti a gyermek kórtörténetét és panaszait. A panaszok jellegétől függően mindez kiterjedhet a terhességi és az újszülött kori eseményekre, valamint a családi kórtörténetre. Ezt követi a gyermek részletes fizikai vizsgálata, mely magában foglalja a tápláltság felmérését, valamint a bőr, a genitáliák, a haj és a fogak vizsgálatát is, majd sor kerül a gyermek napirendjének, táplálkozási és higiéniás szokásainak és egyéb életmódbeli sajátságainak áttekintésére. Mindezek után meghatározásra kerül a szükséges terápia, melynek részleteit a szakorvos elsősorban a szülőkkel beszéli meg, ám ebbe lehetőség szerint a gyermeket is bevonja.

 

Forduljon szakorvosainkhoz bizalommal!

Dr. Kovács Gábor Hunor

Kardiológia Savoya Park

Dr. Demjén László

Nőgyógyászat, Gyermek nőgyógyászat PMC Hotel Helia

Dr. Szabó István

Nőgyógyászat, Gyermek nőgyógyászat PMC Hotel Helia

Dr. Szarvas Tünde

Ultrahang Fehérvári út 82., Fehérvári út 89-95.

Dr. Bodnár Györgyi

Ultrahang Fehérvári út 82., Savoya Park

Dr. Varga Anikó

Nőgyógyászat Fehérvári út 89-95.

Dr. Lásztity Natália

Gyermek gasztroenterológia

Dr. Zaránd Rajmund Tamás

Gyermek fül-orr-gégészet Fehérvári út 89-95.

Dr. Árvai Mariann

Bőrgyógyászat Savoya Park

Dr. Sápy Mónika

Bőrgyógyászat Fehérvári út 82.

Dr. Smolcz Katalin

Bőrgyógyászat Fehérvári út 82.

Elérhető a következő rendelőben:
Buda
Foglaljon időpontot!

Válasszon időpontot!
Üzenet:
Elfogadom: