354097736991500

Foglalkozás – egészségügyi szolgáltatások

Magyarországon már a 90-es évek eleje óta törvény írja elő a munkahelyekre vonatkozó munkavédelmi szempontokat (ez a 1993.évi XCIII. tv.). Ezt azért hozták létre a jogalkotók, hogy minden munkavállaló számára biztosított legyen az egészséget nem fenyegető, biztonságot nyújtó munkakörnyezet, melybe a tárgyi, személyi és személyzeti feltételek is beletartoznak. A foglalkozás egészségügyi szolgáltatás azonban még ennél is többet nyújt: segít egészségesebben tartani a kollégákat annak érdekében, hogy hatékonyabbak, lojálisabbak legyenek, és kevesebbet hiányozzanak betegség miatt.

Ezen szolgáltatás díját ugyanez a törvény tartalmazza, és a munkáltató adómentes természetbeni juttatásként adhatja a munkatársaknak.

Miért fontos a rendszeres foglalkozás egészségügyi ellenőrzés?

Minden munkáltató alapvető érdeke az, hogy a kollégái egészségesek legyenek, és munkájukat biztonsággal tudják elvégezni. A foglalkozás-egészségügyi rendeléseink célja a munkahelyi egészségügyi problémák és veszélyforrások azonosítása, megelőzése, valamint kezelése, ami végső soron javítja a munkaerő jólétét és növeli a termelékenységet.

Munkánk során orvosaink rendszeresen megvizsgálják a hozzánk forduló munkavállalókat, megadják a megfelelő tájékoztatást, és ahol szükség van rá, ott az oltást is beadják. Szakembereink háziorvosokból és belgyógyászokból állnak, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek területükön. Nagy hangsúlyt fektetünk a betegségek miatti hiányzások számának csökkentésére is, mellyel redukálhatók a betegszabadságok okozta költségek és kiesett bevételek.

Rendszeres vizsgálatainkra elsősorban akkor kerül sor, amikor egy vállalkozás egy, vagy több munkavállalója olyan munkakörben dolgozik, mely veszélyt jelenthet az egészségügyi állapotára. Ilyen lehet, ha a kolléga egészségkárosításra alkalmas anyagokkal dolgozik, valamint, ha ülő-, vagy teljesen állómunkát végez. Szakorvosaink képesek időben érzékelni a kialakuló problémákat és még időben hatásos segítséget nyújtani pácienseinknek.

Milyen vizsgálatok tartoznak a foglalkozás-egészségügyi rendelésbe?

A munkaköri alkalmassági vizsgálatokat az 1998/54-ik számú Magyar Közlöny tartalmazza. Ilyen például a munkaviszony kezdetekor felmerülő, vagy az évközi állapotfelmérés. Bizonyos feladatkörök szintén megkövetelik az állandó orvosi ellenőrzést. Ide soroljuk a gépjármű- és targoncavezetői, vagy a fegyverviselési alkalmassági engedélyekhez szükséges engedélyek kiadását.

Szolgáltatásunk azonban sokkal kiterjedtebb védelmet biztosít kollégáinak. Végzünk fizikális, koleszterin, vércukor, szemészeti, koszorúér vizsgálatokat, életmódbeli és diétás tanácsadást, prevenciós programokat dolgozunk ki, oltást adunk be. Természetesen a kezelésekhez nélkülözhetetlen receptírást is vállaljuk.

Mindezen felül alap (légzésfunkció, terheléses EKG, ultrahangos vizsgálatok), valamint komplex kardiológiai (nyaki verőér duplex Doppler, tumor markerek, testzsírszázalék, mentális egészség) szakvéleményt is ki tudunk állítani.

Évente egy alkalommal vállalkozásának telephelyére is kiszállunk, ahol vizeletvizsgálatot, vérnyomásmérést, szemészeti és igény esetén EKG, ezzel egy időben pedig az újonnan belépő munkavállalók számára kötelező alkalmassági vizsgálatot is elvégezzük.

Kiszállásunk során lehetősége van elsősegély oktatást is kérni, melybe beletartozik az újraélesztés, idegentest eltávolítása légutakból, vérzések ellátása, törések, rándulás, valamint ficam alapszintű kezelése, mérgezések és különféle kórképek felismerése.

Az alábbi e-mail címen lehet jelentkezni: uzemorvos@budaimaganrendelo.hu

Forduljon hozzánk bizalommal!

Elérhető a következő rendelőkben:
BudaPest
Foglaljon időpontot!

Válasszon időpontot!
Üzenet:
Elfogadom:

Dr. Horváth Nikoletta

Foglalkozás-egészségügy

Dr. Demjén László

Nőgyógyászat, Gyermek nőgyógyászat PMC Hotel Helia

Dr. Farkas Anett

Foglalkozás - egészségügy

Dr. Szamalovits Emese

Foglalkozás-egészségügy

Dr. Révész Beatrice

Foglalkozás-egészségügy Fehérvári út 89-95.

Prof. Dr. Torzsa Péter

Foglalkozás - egészségügy

Dr. Pácz Alexandra

Belgyógyászat, Kardiológia Fehérvári út 82.

Dr. Bartos Tímea

Belgyógyászat, Diabetológia Fehérvári út 82.