354097736991500

Gyógytorna

gyógytorna

A mai modern ülő és mozgásszegény életmód vagy egyoldalú fizikai terhelés először csak kellemetlenségeket és múló fájdalmakat okozhat, azonban hosszú távon negatívan befolyásolhatja egészségünket és az életminőségünket. Ha a panaszokat nem kezeljük, a kezdetben múló, de vissza-vissza térő tünetek, fájdalmak hozzájárulhatnak mozgásszervi problémák kialakulásához és súlyosbodásához – hangsúlyozza Tóth Viktória, gyógytornász, fizioterapeuta.

– A megfelelő prevenció és kezelés érdekében fontos időben felismerni ezeket a jeleket és lépéseket tenni az egészséges életmód és a rendszeres mozgás fenntartása céljából, a gyógytorna pedig kiváló eszköz lehet ezen problémák kezelésére és megelőzésére – teszi hozzá a szakértő.

– A személyre szabott gyógytorna és fizioterápiás kezelések segítenek a szervezetben felborult mozgásszervi, például a felborult izomerőegyensúly helyreállításában. Segítjük a meggyengült izomcsoportok erősítését és a túlfeszült izomok lazítását és ezáltal az egészséges izomműködés helyreállítását. A személyre szabott gyakorlatok mellett, kötőszöveti manuális kezeléseket is alkalmazva, a letapadt rétegek mobilizálásával, kinesiotape felragasztásával és otthoni gyakorlatokkal kiegészítve jelentős változást érhetünk el a testtartás javításában, a panaszok, fájdalmak csökkentésében és az ízületi mozgásterjedelem növelésében – teszi hozzá a gyógytornász.

Gyógytorna fontossága gyermekkorban

– A gyermekkori hanyagtartás és scoliosis (gerincferdülés) egyre gyakoribb és már egyre korábbi életkorban kiszűrik, így jól megelőzhető a későbbi súlyosabb problémák kialakulása. A jelenleg ismert leghatékonyabb módszer a gerincferdülés kezelésére a 3D scoliosis terápia a Schrott-módszer alapján. Ennek a módszernek a segítségével dolgozom én is, gyerekek 10 éves kortól kezdhetik el megtanulni ezt a terápiás módszert.

Ha úgy érzi elérkezett az idő a változtatásra és motivált a közös munka elkezdésében vagy szeretne új módszereket és szemléletet vinni a korábbi tapasztalataiba, keressen bizalommal, szeretettel várom: Tóth Viktória – Gyógytornász, fizioterapeuta, Budai Magánorvosi Centrum.