354097736991500

Dr. Deres Péter PhD

Dr. Deres Péter
Dr. Deres Péter PhD - Angiológia PMC Hotel Helia
Rendel:PMC: kedd: 16:00 - 19:30
Rendelésének helyszínei:
BudaPest

Dr. Deres Péter bemutatása

– A kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumi érettségi után 2001-ben Pécsett diplomáztam. Ezt követően a Kardiológiai Osztály, Szerves-, és Gyógyszerkémiai Intézet, valamint a Biokémiai Intézet közös klinikai alapkutatásában vettem részt. Doktori iskoláimban megtanultam utánajárni, és megoldani a problémákat, melyről 26 feletti impact factor és a summa cum laude megvédett PhD fokozatom tanúskodik. Kutatóorvosi feladataim mellett MBA diplomát szereztem a PTE Közgazdaságtudományi Karán.

2004-től tevékenykedem a klinikumban; először belgyógyászatból, majd angiológiából szakvizsgáztam kiválóan megfelelt minősítéssel. Főállásomban a magyar egészségügy egyik zászlóshajóján rendelésvezető főorvosként dolgozom. A koronavírus kórházunkat is elérte, így a közelmúltban kitűnő munkatársaimmal együtt 8 hónapon keresztül gyógyítottam a vírusos betegeket, mint a koronavírus osztály osztályvezető-helyettese és egyik részlegének vezetője. Munkánk megbecsülésének jeleként miniszteri elismerésben, valamint a betegek jelölései alapján Szent Corona díjban részesültem. A pandémia lecsengésével jelenleg a főállásom mellett hetente egy napot a Pesti Magánorvosi Centrumban várom a pácienseket.

Szerencsésnek érzem magam, mivel egyre jobban nyilvánvalóvá válik az érbelgyógyászat (angiológia) jelentősége; az utóbbi, évtizedekben önálló diszciplinává fejlődött ki a kardiológia, érsebészet, és a belgyógyászat részhalmazaiból. A közelmúltban megjelenő, új hatásmechanizmusú gyógyszerek már nagy segítséget nyújtanak páciensnek és angiológusnak, hogy a betegség kifejlődése ellen, együtt, hatásosan fel tudjuk venni a harcot.

Fontos tudni, hogy az érbetegségek nagy része progresszív, kezelés nélkül egyre rosszabb állapothoz vezet! Az érvizsgálat nem jár fájdalommal, ugyanakkor súlyos, életveszélyes betegségeket lehet gyógyítani vagy kialakulásukat megelőzni!