354097736991500

Dr. Szőnyi Mihály

Dr.-Szőnyi-Mihály
Dr. Szőnyi Mihály - Belgyógyászat és Gasztroenterológia
Rendel:Minden páratlan héten hétfőn 16:00-21:00ig | Páros héten 16:00-tól 18:00ig, Kedden 16:00tól 21:00-ig

Dr. Szőnyi Mihály bemutatása

1978-ban születtem. Budapesten, A Ferencvárosban láttam meg a napvilágot. Ekkor szüleim már Vácott éltek és dolgoztak, de a hagyományokhoz híven Testvéreimnek és nekem is a Schöpf-Mérei Kórházban adott életet Édesanyám.

Vácon nevelkedtem, ott jártam általános iskolába, zenei tanulmányokat is folytattam, aktívan sportoltam, sportolok. Az Eötvös József Gimnáziumba jártam, ahol a családi hagyományoknak megfelelően érettségiztem. Orvosi tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen végeztem, 2003-ban Általános Orvosi Diplomát kaptam. Az egyetem után a Budapesti Szent Imre Kórház Gasztroenterológiai osztályán helyezkedtem el, azóta is itt dolgozom. 2008-ban belgyógyász, majd 2010-ben gasztroenterológiai szakvizsgát tettem-“kíválóan megfelelt” minősítéssel.

2012-ben adjunktusi kinevezést kaptam. Két nyelvvizsgám van: angol és német nyelvből szereztem nyelvvizsgát.

Nemzetközi szervezetek (Endoclub Nord, Osztrák Gasztroenterológiai Társaság, ECCO, ESGE) tagja-, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja vagyok, a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának elnöki tisztségét töltöm be. Számos hazai-, és nemzetközi kongresszuson vettem részt, száznál több előadást tartottam. Publikációim is születtek, több cikk írása folyamatban van.

Fő érdeklődési területem a gyulladásos bélbetegségek (Crohn betegség és a Colitis ulcerosa), a hasnyálmirigy és az epeúti betegségek. A nyelőcső-, gyomor-, máj, vékonybél betegségek ,a táplálás terápia iránt is nagy érdelődést mutatok. Az úgynevezett funkcionális bélbetegségek (IBS) is vonzanak, terápiájuk nagy kihívást jelent. Az endoszkópia világa, a diagnosztikus és terápiás lehetőségek, újdonságok nem múló álmot jelentenek számomra. Az egyetem alatt Amerikában összesen 4 hónapot tanultam, később Ausztriában voltam ösztöndíjas, majd két évet itt belgyógyász-gasztroenterológusként, részlegvezető főorvosként dolgoztam is. Gyermekkorom óta orvoslással, gyógyítással szerettem volna foglalkozni. Mindig is foglalkoztatott az emberi test-, annak megismerése. Később a kórállapotok, betegségek kialakulása, és a gyógyítási lehetőségek. Szüleim orvosok. Tőlük csak jót látok, hallok. Így igyekszem jelenlegi-, valamint jövendőbeli pácienseimnek segíteni. Őszinte, segíteni akaró-, de ambíciózus-, a szakmaiságot és emberséget egyszerre képviselni kívánó orvos szeretnék lenni. Ezt láttam, így nőttem fel. Ebből soha-, semmilyen formában nem fogok lejjebb adni, úgy érzem, gyógyítani máshogy nem érdemes. Ebben hinni, e szerint élni viszont felemelő. Belgyógyász, gasztroenterológusként a fenti elvek, elképzelések szerint a lehető legjobban szeretném a betegeket szolgálni. Rendelőnkben az eszköz-, és tárgyi feltételek ehhez adottak. Világszívnvonalú eszközpark, szakképzett asszisztencia áll rendelkezésünkre.

A honlapomon (www.gyomorvos.hu) megtalálható önéletrajzomban a tanulmányaimról, érdeklődési területeimről hosszabban olvashatnak.

Phd munkámat gyulladásos bélbetegség témakörben szeretném megírni. Feleségem, két gyönörű gyermekem, három testvérem, unokahúgaim és unokaöcséim, kiterjedt nagy családom és természetesen szüleim terveimhez, életemhez nagy segítséget-, sok energiát nyújtanak. A sportokat, természetet szerető és tisztelő ember vagyok.

A hazaszeretet, a gyökereink ismerete és az emberi kapcsolatok ápolása fontos számomra. Így igyekszem nekik és saját céljaimnak megfelelni, jelenlegi-, valamint jövendőbeli pácienseimet szolgálni.