354097736991500

M szűrővizsgálati csomag

A csomag tartalma

Labor vizsgálat

· Vérsejtsüllyedés: amelynek alapján következtethetünk arra, hogy szervezetben zajlik- e valamilyen gyulladás, daganatos betegség, egyéb kóros folyamat.

· Máj enzimek vizsgálata: SGOT, SGPT, GGT

· Vércukor

· Húgysav

· Vese paraméterek: karbamid, kreatinin

· Vérzsírok: koleszterin, triglicerid

· Vas: plazma vasszint

· Teljes vérkép: alakos elemek vizsgálata (vörösvértest, fehérvérsejtszám-eosinophil, basophil, neutrophil, monocyta-, vèrlemezkeszám), haemoglobinszint,haematocrit.

· Vizeletvizsgálat

Kiegészítő laborvizsgálat

· HDL, LDL: a vérzsírok összetételét vizsgáljuk, a pontosabb kezelési stratégia megtalálása céljából.

· PSA: Férfi páciensek részére a prostata rosszindulatú folyamatainak, gyulladásának időben való kimutatását célozza.

· Széklet vér vizsgálat: gyomor- bélrendszeri vérzéssel járó betegségek szűrésére ( pl: daganat, gyulladás, fekély…)

Belgyógyászati vizsgálat

Családi, egyéni kórtörténet felvétele, jelen panaszok megbeszélése, életmód analízis, antropometriai adatok felvétele ( testmagasság, testsúly, BMI, derékkörfogat), vérnyomás mérés, fizikális vizsgálat(

Nyugalmi EKG vizsgálat

A szív elektromos tevékenysége alapján következtetünk a szív működésére, mérjük a percenkénti szívverések számát, keressük az esetleges ritmuszavarok, vezetési zavarok meglétét jelző eltéréseket.

Terheléses EKG vizsgálat, kerékpár ergometria

A vizsgálat során kerékpáron ülve készítünk folyamatos EKG- t, valamint meghatározott időközönként vérnyomást mérünk, egy algoritmus alapján kiszámítjuk a páciens életkorához megfelelő célfrekvenciát, melyet az ellenállás fokozatos emelésével érünk el, mialatt a páciens egyenletes sebességgel tekeri a pedált.

A vizsgálat célja, hogy felderítsük a terhelés hatására fellépő EKG eltéréseket, melyek utalhatnak koszorúér betegségre, vezetési zavarra, ritmuszavarra.

Hasi- és kismedencei ultrahang vizsgálat

A vizsgálat során a hasüregi, kismedencei szervek méretét, állapotát vizsgáljuk, különös tekintettel a májra, epehólyagra, vesékre, lépre, hasnyálmirigyre, húgyhólyagra, méhre, prosztatára, a gyomorról, belekről az UH csak tájékozódó jellegű információt ad, ezen szervek vizsgálatára egyéb vizsgálómódszerek ajánlottak.

Panaszmentesség mellett is komoly, senyvesztő betegségekre derülhet itt fény, melyeket idejében kezelve teljes gyógyulást is elérhetünk ( pl: vesedaganat ), valamint diagnózisra kerülhet vesekő, epekő tünet nélkül is. A vizsgálat során a nagy hasi erek is vizsgálhatók ( hasi aorta), valamint kóros nyirokcsomók, folyadékgyülemek, tályog is felfedezésre kerülhet.

Fájdalommentes, korlátlan számban ismételhető vizsgálat, melyre éhgyomorra, telt hólyaggal kell megjelenni.

Pajzsmirigy uh vizsgálat

A vizsgálat során a pajzsmirigy szerkezetéről, méretétről kapunk információt.

Szív ultrahang vizsgálat, echocardiographia

A szív nagyságáról, működéséről, üregeinek méretéről, falak vastagságáról, billentyűk esetleges betegségeiről, korábban lezajlott infarctus után fennmaradt falmozgászavarról, folyadékgyülemről, kóros irányú véráramlásról, vérrögről szerezhetünk informàciót ennek a vizsgáló eljárásnak segítségével. Fájdalommentes, ismételhető, követésére alkalmas.

Nőgyógyászati vizsgálat

Hölgy pácienseink részére a nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat keretén belül elemzésre kerül a menstruációs ciklus, a fogamzásgátlás kérdése, manuális vizsgálattal a mell, petefészek, emlő, adnexumok vizsgálata, valamint citológiai vizsgálat, rákszűrés történik.

Urológiai vizsgálat

Férfi pácienseink részére urológus szakorvos a külső nemi szervek vizsgàlatát végzi, valamint a prostata végbélen át történő manuális vizsgálatát. A férfi nemiszervek vizsgálata egyrészt lehetőséget biztosít a rosszindulatú elváltozások korai kiszűrésére, másrészt elengedhetetlen részét képezi szexuális zavarok és a nemzőképesség eltéréseinek kivizsgálásában.

Testösszetétel analízis

A testösszetétel analízis segít minket abban, hogy az emelkedett BMI mellett el tudjuk dönteni, hogy a súlyfelesleget zsírszövet, vagy nagy mennyiségű izomszövet okozza- e. Hiszen nem mindegy, hogy ugyanakkora testtömeggel, testmagassággal rendelkező páciensünk mozgásszegény életmódot, helytelen táplálkozást folytatva elhízott-e, vagy éppen ellenkezőleg rendszeresen mozog, testépítő, és az átlagos testfelépítéshez képest tekintélyesebb izomzattal rendelkezik-e. Össz.. testzsírszázalékot és az un. visceralis zsírszázalékot is megállapítjuk, hiszen tudjuk, hogy a visceralis ( belső szervek közötti) felhalmozódott zsírszövet növeli a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Szemészeti szakvizsgálat

Szűrővizsgálatunk során fénytörési hibákon kívül a szemfenék vizsgálata is megtörténik, melynek állapota jelezheti még egyéb jelek előtt a magas vérnyomás betegség fennállását.

Foglaljon időpontot!

Válasszon időpontot!
Üzenet:
Elfogadom: