354097736991500

„Óvjuk azt, ami érték!” – Influenza elleni védőoltás gyermekeknek

Az Amerikai Gyermekgyógyász Akadémia (AAP) szeptember 2-án tette közzé frissített ajánlásait a 2013-14 influenza szezonra vonatkozóan. Fél éves kor felett mindenki számára ajánlott az oltás felvétele!

„A gyermekek oltását a lehető legkorábban javasolt megtenni, amint az új oltóanyag elérhető”. Amennyiben a védettség már a vírusok cirkulációja előtt kialakul, annak számos előnye lehet. A vírus folyamatos szerkezeti változásai miatt egy-egy influenza szezon várható lefolyása megjósolhatatlan.

Az influenza vírus a légúti nyálkahártyát fogékonyabbá teszi több egyéb, önmagában kevésbé veszélyes patogén számára. Gyakran ezekben az esetekben alakulnak ki az elhúzódó, gyakran kórházi ellátást is igénylő megbetegedések.

MINDEN INFLUENZA SZEZONBAN EMELKEDIK A BAKTERIÁLIS TÜDŐGYULLADÁSOK, GYERMEKEK ESETÉBEN A  KÖZÉPFÜLTŐ-GYULLADÁSOK SZÁMA IS.

A védettség kialakításával gyakorlatilag ezekkel a kórokozókkal szemben is nagyobb védelmet biztosítunk a szervezetünk számára az őszi-téli hónapokban.

A vírusra különösen a gyermekek és az idősebbek fogékonyak, illetve azok, akiknek valamilyen krónikus betegsége van. (pl: szívbetegség,cukorbetegség, daganatos megbetegedés,lép eltávolítás, stb. )Amennyiben telefonon szeretne időpontot kérni, vagy oltással kapcsolatos kérdése van, keresse Dr. Béres Zsuzsannát a 06 30 937 9349 telefonszámon. – See more at: http://www.budaioltokozpont.hu/blog/ovjuk-azt-ami-ertek-influenza-elleni-vedooltas-gyermekeknek#sthash.0IVOob7g.dpuf

A védettség közel 10 nap alatt már kialakul az oltás beadását követően.

Óvja gyermekét az influenzás megbetegedések ellen.

Bővebb információt az alábbi gombra kattintva kaphat:

Védőoltások és vakcina árak


Oltóközpontunkba lehetősége van telefonon, vagy online időpont előjegyzésre.

Amennyiben telefonon szeretne időpontot kérni, vagy oltással kapcsolatos kérdése van, keresse Dr. Béres Zsuzsannát a 06 30 937 9349 telefonszámon.


A védőoltásokkal kapcsolatos bővebb információt a VÉDŐOLTÁSOK menüpontra kattintva olvashat.